Sunday, March 04, 2018

ENV{DEVTYPE} does not seem to match

For some reason even though udevadm reports DEVTYPE, no udev rule matches when I try to use ENV{DEVTYPE}. Used ID_TYPE instead. Example udevadm report


UDEV [16712.707352] add /devices/platform/soc/soc:usb3-0/12000000.dwc3/xhci-hcd.3.auto/usb3/3-1/3-1.1/3-1.1:1.0/host0/target0:0:0/0:0:0:0/block/sda/sda1 (block) ACTION=add DEVLINKS=/dev/disk/by-id/usb-Lexar_USB_Flash_Drive_0FBC0FD4BECE8A47B3FE-0:0-part1 /dev/disk/by-partuuid/8ec91e13-01 /dev/disk/by-path/platform-xhci-hcd.3.auto-usb-0:1.1:1.0-scsi-0:0:0:0-part1 /dev/disk/by-uuid/662e6fe9-a29c-4a12-bc51-4a13c58b57c4 DEVNAME=/dev/sda1 DEVPATH=/devices/platform/soc/soc:usb3-0/12000000.dwc3/xhci-hcd.3.auto/usb3/3-1/3-1.1/3-1.1:1.0/host0/target0:0:0/0:0:0:0/block/sda/sda1 DEVTYPE=partition ID_BUS=usb ID_FS_TYPE=ext4 ID_FS_USAGE=filesystem ID_FS_UUID=662e6fe9-a29c-4a12-bc51-4a13c58b57c4 ID_FS_UUID_ENC=662e6fe9-a29c-4a12-bc51-4a13c58b57c4 ID_FS_VERSION=1.0 ID_INSTANCE=0:0 ID_MODEL=USB_Flash_Drive ID_MODEL_ENC=USB\x20Flash\x20Drive\x20 ID_MODEL_ID=a209 ID_PART_ENTRY_DISK=8:0fgf ID_PART_ENTRY_FLAGS=0x80 ID_PART_ENTRY_NUMBER=1 ID_PART_ENTRY_OFFSET=2048 ID_PART_ENTRY_SCHEME=dos ID_PART_ENTRY_SIZE=62535680 ID_PART_ENTRY_TYPE=0x83 ID_PART_ENTRY_UUID=8ec91e13-01 ID_PART_TABLE_TYPE=dos ID_PART_TABLE_UUID=8ec91e13 ID_PATH=platform-xhci-hcd.3.auto-usb-0:1.1:1.0-scsi-0:0:0:0 ID_PATH_TAG=platform-xhci-hcd_3_auto-usb-0_1_1_1_0-scsi-0_0_0_0 ID_REVISION=8.07 ID_SERIAL=Lexar_USB_Flash_Drive_0FBC0FD4BECE8A47B3FE-0:0 ID_SERIAL_SHORT=0FBC0FD4BECE8A47B3FE ID_TYPE=disk ID_USB_DRIVER=usb-storage ID_USB_INTERFACES=:080650: ID_USB_INTERFACE_NUM=00 ID_VENDOR=Lexar ID_VENDOR_ENC=Lexar\x20\x20\x20 ID_VENDOR_ID=05dc MAJOR=8 MINOR=1 PARTN=1 SEQNUM=44772 SUBSYSTEM=block USEC_INITIALIZED=712706913

No comments: